Октобарска награда

Поделом октобарских признања, данас је у Влсотинцу Обележен Дан општине. Октобарско признање диплому “10.Октобар” добила је директорка ОШ “8.октобар” Светлана Коцић

Срећан почетак школске године

Први дан у школи

Први школски дан за прваке у Основној школи „8. октобар“ почео је приредбом коју су као добродошлицу за млађе другаре припремили ученици четвртог разреда. Поред учитеља и стручног тима, свечаности у трпезарији школе присуствовали су и родитељи деце.У име школе малишане и њихове родитеље поздравила је директорка Светлана Коцић. Она је првацима пожелела нова знања, здраво и безбрижно детињство и много успеха на преласку у један нов период њиховог одрастања и  сазревања у Школи отвореног срца, једној од десет најбољих у Србији.Након тога уследило је упознавање са учитељима и пригодни поклони добродошлице за све прваке.

Учитељи овогодишњих првака су: Љубиша Пешић, Гордана Лепојевић, Смиљка Стојановић и Жаклина Димитријевић док ће са првацима у Конопници радити Гордана Илић.Помало збуњени, помало радознали и нестрпљиви, неки потпуно опуштени, други тихи и уплашени, трећи весели и жељни знања, дружења и игре,  сви заједно закорачили су у занимљиви свет који нуди школска учионица.

Школа за 21. век

10.септембар, 2018 године           
Власотиначка основна школа „8. октобар“ је једна од 15 школа у Србији, које су у петак, 7. септембра постале део пилот пројекта „Школе за 21. век“. Директорима школа су том приликом помоћник министра просвете Саша Стојановић и директорка Британског савета Клер Сирс уручили микро бит уређаје помоћу којих ће ученици моћи брзо и лако да савладају програмирање.
„Пилот пројекат „Школа за 21. век“ је пројекат који подржава развој капацитета школе како би омогућили ученицима да стекну кључне вештине критичког размишљања решавања проблема као и дигиталне писмености које су од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. века. Нашој школи је додељено 30 микро бит уређаја и едукација запослених. Едукација ће се реализовати за 10 наставника у нашој школи“, рекла је Светлана Коцић, директорка ОШ „8. октобар“.
Иначе, пројекат „Школа за 21. век“ је пројекат регионалног карактера у који је већ било укључено десет школа из Србије, а чији је циљ развој дигиталних вештина, вештина решавања проблема и критичког размишљања.

15. септембар 2018. године

Мали и велики у акцији чишћења. 
Ученици ОШ “8.октобар”, њих 43, укључили су се у обележавање Светског дана чишћења 2018.
World Clean Up Day

Ученици наше школе, заједно са својим наставницима придружили су се обележавању Стогодишњице пробоја Солунског фронта.