Октобарска награда

Поделом октобарских признања, данас је у Влсотинцу Обележен Дан општине. Октобарско признање диплому “10.Октобар” добила је директорка ОШ “8.октобар” Светлана Коцић

Активности поводом Дечије недеље од 1. до 7. октобра 2018. године

Срећан почетак школске године

Први дан у школи

Први школски дан за прваке у Основној школи „8. октобар“ почео је приредбом коју су као добродошлицу за млађе другаре припремили ученици четвртог разреда. Поред учитеља и стручног тима, свечаности у трпезарији школе присуствовали су и родитељи деце.У име школе малишане и њихове родитеље поздравила је директорка Светлана Коцић. Она је првацима пожелела нова знања, здраво и безбрижно детињство и много успеха на преласку у један нов период њиховог одрастања и  сазревања у Школи отвореног срца, једној од десет најбољих у Србији.Након тога уследило је упознавање са учитељима и пригодни поклони добродошлице за све прваке.

Учитељи овогодишњих првака су: Љубиша Пешић, Гордана Лепојевић, Смиљка Стојановић и Жаклина Димитријевић док ће са првацима у Конопници радити Гордана Илић.Помало збуњени, помало радознали и нестрпљиви, неки потпуно опуштени, други тихи и уплашени, трећи весели и жељни знања, дружења и игре,  сви заједно закорачили су у занимљиви свет који нуди школска учионица.

Школа за 21. век

10.септембар, 2018 године           
Власотиначка основна школа „8. октобар“ је једна од 15 школа у Србији, које су у петак, 7. септембра постале део пилот пројекта „Школе за 21. век“. Директорима школа су том приликом помоћник министра просвете Саша Стојановић и директорка Британског савета Клер Сирс уручили микро бит уређаје помоћу којих ће ученици моћи брзо и лако да савладају програмирање.
„Пилот пројекат „Школа за 21. век“ је пројекат који подржава развој капацитета школе како би омогућили ученицима да стекну кључне вештине критичког размишљања решавања проблема као и дигиталне писмености које су од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. века. Нашој школи је додељено 30 микро бит уређаја и едукација запослених. Едукација ће се реализовати за 10 наставника у нашој школи“, рекла је Светлана Коцић, директорка ОШ „8. октобар“.
Иначе, пројекат „Школа за 21. век“ је пројекат регионалног карактера у који је већ било укључено десет школа из Србије, а чији је циљ развој дигиталних вештина, вештина решавања проблема и критичког размишљања.

15. септембар 2018. године

Мали и велики у акцији чишћења. 
Ученици ОШ “8.октобар”, њих 43, укључили су се у обележавање Светског дана чишћења 2018.
World Clean Up Day

Ученици наше школе, заједно са својим наставницима придружили су се обележавању Стогодишњице пробоја Солунског фронта.